13 Kasım 2013 Çarşamba

ÖRGÜTLÜ DEMOKRATİK SAVAŞ

Kemalist devlet aygıtının yıkıntıları arasından filizlenip yükselen modern İslamcı Burjuva İktidarı siyasal ve sınıfsal karşıtlıkları ortadan kaldırmamıştır. Amerikancı yönelimin yeni hali olarak Faşist İslamcı Burjuva İktidarı AKP; eski sorunların üzerine yeni sorunlar, eski baskı koşullarının yerine yeni baskı koşulları, eski mücadele yöntemlerinin yerine de ''ileri akp demokrasisi''nden başka bir şey getirmemiştir.

Bununla birlikte dönemimizin, gerici-islamcı burjuva döneminin ayırt edici bir özelliği vardır: Siyasi karşıtlıkları yalınlaştırmıştır. Bütünüyle Türkiye iki büyük sınıfa, yani gerici-islamcı burjuvazi ve din satarak sömürdüğü kitleler ile seküler, emekten ve eşitlikten yana devrimci kitleler.

Dönemimizin şartları ne olursa olsun; işçi sınıfının emeğini ve hakkını sömürerek, devrimcilere baskı uygulayarak ve lümpen kitlelerin hassasiyetlerini ticarete dönüştürerek iktidarda kalabileceğini sanan gerici iktidar için artık beklenen son istikbalden bize el sallamaktadır.

Toplumların öz erklerini ve iradelerini devrettikleri; demokratik olduğuna inanılan kurumlar faşizmin eline geçmişse eğer kurtuluş için tek yol örgütlenmektir.

Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez.

Bu nedenledir ki siyasal ve sınıfsal karşıtlıkların en yalınlaştığı, burjuva kültürünün halkın ''emekten ve haktan yana'' öz kültürünün yerine geçtiği, sömürünün arttığı ve bireyin üretkenliğinin gerici çıkarlar için tüketildiği dönemlerde örgütlü demokratik savaş her şeyin önünde ve ilerisinde şaşmaz ve yenilmez bir metottur!


Baran Karaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder