13 Kasım 2013 Çarşamba

Halkın Ordusu Yürüyor...

Ne demişti dünyalılara Bush, İkiz kuleler havaya uçurulduğunda, bu savaş iyiler’le kötüler’in savaşı.Ya bizdensiniz ya şeytanlardan.
İkiz kuleleri çarparak çökerten uçakların görüntüsü hafızalardadır. Birkaç dakika sonra ikiz kulelerin çelik çöplüğünden yükselen duman ve toz bulutunu hatırlayın.
Helsinki'de Erdoğan’ın basın toplantısı işte bu dehşetli saldırının intikamının alındığını gösteren toz
suz dumansız görüntülerdi.
New York’taki ikiz kuleler batı kapitalizminin gücünü servetini sembolize ediyordu. Bizim ülkemizin gücünü servetini ise Karşıdevrimci-gerici saldırılar başlayana kadar yerli milli kurumları, madenleri, toprakları, Atatürk Devrimleri’nin getirdiği çağdaş kurumlar ve modern görüşler temsil ediyordu. Erdoğan’ın önce Akp grup toplantısında daha sonra Helsinki de katıldığı iş forumunda yaptığı kızlı erkekli evler; gayri ahlaki unsurlar konuşması Bush’un ilan ettiği savaşın ilk muharebesinin kazanıldığını dosta düşmana ilan etti, kutladı.

Bu sahne mutlak bir dehşet gibi gelmesin, artık gerçek!
El Kaide İkiz kuleleri uçaklarla vurmuştu, AKP ise kinine sahip çıkan ‘’dindar nesli’’, yandaş gazeteleri, yandaş televizyon kanallarını, yazıp söyledikleriyle terör saçan; her durumda kayıtsız şartsız iktidara biat etmiş liberal-gerici ‘’yazarlarını’’ kullandı. 
Basın susturulmuş, üniversiteler gericiliğin merkezi haline getirilmiş, toplum; İslamcı faşizmin karanlık ağları tarafından örülmüş, emniyeti ve yargısı ve ordusu ve bilcümle bütün işe yarar kurum ve sahaları sonuna kadar ‘’millete hizmet yolunda’’ ‘’ileri demokrasi’’ için işgal edilmiş, altında kefensiz yatan şehitleri olan toprakları ecnebi sermayesine satılmışken yani RTE hazretleri ve şükerası için işler tıkırındayken dahi bir şeylerden huylanıyor Hz.Başbakan efendimiz.

İnsan hür doğar, ama faşizm onu her yerde zincire vurmuştur. 
Gezi parkı gösterilerinin şiddetli muhalefeti altında kalmaktan, devlet aygıtlarını sonuna kadar kullanarak, kendi halkına savaş açarak kurtulan AKP iktidarı için son pek yakın. Herşeyi bilen adam hazretlerinin despot yönetimine karşı; demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini ve bir arada yaşamanın olmazsa olmazı laikliği savunmak için:

Yürümek iyiye, haklıya, doğruya
dövüşmek yolunda iyinin, haklının, doğrunun
zaptetmek iyiyi, haklıyı, doğruyu...


Baran Karaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder